Activitatea aurului se intensifică în Dubreuilville, Wawa

Următorul articol a apărut în Northern Ontario Business, ca parte a unei serii despre Comunități în mișcare:

Creșterea prețurilor aurului din ultimii ani a schimbat averea comunităților din apropierea malului de nord-est al Lacului Superior.

Cu mai multe centuri de piatră verde mineralizată în regiune, companiile de explorare aruncă milioane în pământ pentru a contura noi zăcăminte, în timp ce jucătorii consacrați se extind și readuc la viață vechile zone miniere.

Într-o zonă care a fost cândva adăpostul multor mine de aur istorice, această renaștere a fost o binefacere economică pentru comunitățile din Dubreuilville și Wawa.

Iată o prezentare generală a unora dintre aceste acțiuni.

Argonaut de aur și-a asigurat finanțarea de care avea nevoie cu disperare săptămâna aceasta pentru a finaliza construcția proiectului său deschis la mina Magino.

Dezvoltatorul minier din Toronto și-a asigurat un pachet de finanțare care include un împrumut pe termen de 200 de milioane de dolari și o facilitate de credit revolving de 50 de milioane de dolari pentru a aduce mina istorică din nou în producție.

Compania a anunțat în decembrie anul trecut că costul de finalizare a minei a crescut de la 510 milioane dolari la 800 milioane dolari, atribuind creșterea inflației și pandemiei.

În plus, Argonaut a intrat într-o redevență netă de returnare a topitorii de 2% către Franco-Nevada în schimbul a 52,5 milioane USD și a unui plasament privat de 10 milioane USD în cadrul unei tranzacții cu acțiuni comune.

Într-o declarație, președintele și CEO-ul Argonaut Gold, Larry Radford, creditează „fundamentele puternice ale proiectului” ale lui Magino pentru asigurarea acordului financiar. El a spus că este încrezător că au banii la dispoziție pentru a finaliza proiectul pentru a fi pregătiți pentru prima lor turnare de aur în al doilea trimestru al anului 2023.

Buletinul informativ al companiei din octombrie arată ritmul de lucru la șantierul, situat la câțiva kilometri sud-est de Dubreuilville.

Se instalează echipamente în interiorul uzinei de procesare, se montează un sistem de bandă transportoare înălțată și se lucrează la construcția unei centrale pe gaz natural lichefiat și la zona de gestionare a sterilului.

Exploatarea pre-producție este în desfășurare în timp ce antreprenorii sapă în groapă. Vezi aici fotografii și video cu construcția.

Sub groapa propusă, compania nu și-a oprit eforturile de explorare, deoarece continuă să raporteze rezultate de calitate superioară a aurului dintr-un program de foraj adânc.

Un comunicat de presă de la începutul lunii septembrie a arătat cel mai recent lot de rezultate ale testelor, arătând „zone multiple” de mineralizare aurului pe o lungime de impact de 1.500 de metri. Argonaut a spus că acest lucru le întărește convingerea că Magino are un viitor ca operațiune subterană.

La est de Magino, activitate la Alamos GoldMina de aur Island se pregătește să sape un nou puț pentru a găzdui un al treilea val de extindere a minei.

În următorii patru ani, Alamos va investi 756 de milioane de dolari în această dezvoltare, menită să dubleze ratele de producție de aur până la finalizare în 2026.

În iunie anul trecut, Alamos a anunțat că își extinde planurile de extindere pentru Island Gold. Cu numeroase descoperiri de aur de calitate superioară, Alamos extinde mina și o face mai eficientă pentru a deveni unul dintre cei mai mici producători din industrie, la un cost de susținere total de 576 USD pe uncie.

Alamos numește această expansiune o „schimbare radicală” în producție. Ratele de extracție se vor dubla de la actualele 1.200 de tone pe zi la 2.400 când proiectul puțului este finalizat.

Producția anuală de aur se va dubla la o medie de 287.000 de uncii.

Planurile prevăd o tranziție de la transportul minereului și a deșeurilor miniere printr-o rampă la suprafață, la aruncarea minereului și a deșeurilor la suprafață printr-un nou puț. Acest lucru va ajuta la creșterea ratelor de producție și, în cele din urmă, la reducerea costurilor de operare. Uzina de procesare își va vedea și capacitatea crescută și va fi construită o nouă fabrică de celuloză.

Lucrările au început în august pentru degajarea amplasamentului puțului și începerea pre-scufundarii, care implică săparea pentru a susține puțul. Alamos a spus că sapă la o adâncime de 42 de metri în această toamnă. Se va turna beton pentru fundația clădirilor supraterane pentru a găzdui troliul. Un drum de transport către puț și toate lucrările electrice de pe șantier au fost, de asemenea, finalizate în această toamnă.

Având în vedere fluxul de numerar puternic generat din producția de aur la Island Gold și celelalte mine de aur ale sale, Alamos a spus că această extindere va fi în mare parte autofinanțată.

Alamos rămâne mulțumit de performanța producției Island Gold.

Pe parcursul celui de-al treilea trimestru, mina a produs 31.400 de uncii și a livrat 93.200 de uncii în primele nouă luni ale acestui an, pe cale de a-și îndeplini obiectivul de producție pentru întregul an.

Și nu există renunțare din partea explorării. Alamos a cheltuit 17,9 milioane de dolari din bugetul său de explorare de 22 de milioane de dolari.

O parte din acesta este subteran, unde o instalație de foraj definește blocuri noi care sunt în coadă pentru a fi exploatate. La suprafață, șase platforme se uită la ținte principale de aur care vor conduce faze ulterioare de extindere a minei pe proprietatea sa de 15.524 de hectare.

Mai spre est, exploratorul junior Manitou Gold a adăugat o nouă încrețitură lagărului de aur Dubreuilville-Wawa cu o descoperire „semnificativă” în acest an de nichel și cobalt la proprietatea sa de aur Goudreau.

Goudreau este o proprietate de 22.500 de hectare despre care Manitou susține că conține elemente din grupul de nichel, cobalt și platină.

Asta a determinat compania din Toronto să formeze o companie spin-off, Western Nickel Corp., dar Manitou insistă că va continua să fie o tânără exploratoare concentrată pe aur.

Compania a început un program de forare cu nichel în august, terminându-l la mijlocul lunii septembrie, rezultatele forajului răspândindu-se în mod regulat în fluxul său de știri.

Chiar în afara orașului Wawa, Explorarea pinului roșu este un teren de lucru care a fost cândva adăpostul mai multor mine de aur în ultimul secol.

Minerul junior din Toronto a strâns 5,5 milioane de dolari în finanțare directă în septembrie pentru a căuta extinderi de aur pentru proiectul său Wawa Gold, situat la aproximativ 500 de metri de pista aeroportului local.

Compania a definit deja două zăcăminte pe proprietate, Surlaga și Minto Mine South, cu o resursă combinată de peste 700.000 de uncii de aur.

Red Pine susține că sunt mai multe uncii de obținut prin sondarea mai adâncă și prezice că resursele lor vor crește mult mai mult. Compania a lansat un flux constant de rezultate de extindere a aurului de calitate superioară și a extins amprenta minerală în jurul ambelor zăcăminte.

Lângă Red Pine se află un alt junior din Toronto, Kingsview Minerals, care a adăugat teren la portofoliul său de proprietăți în zonele Dubreuilville și Wawa.

Minerale Kingsview a anunțat pe 19 octombrie că a ajuns la un acord cu RT Minerals pentru preluarea proiectului Norwalk de 460 de hectare, situat între proiectul său Hubcap și zăcământul Surlaga al lui Red Pine.


Norwalk a arătat un potențial de aur puternic în cadrul grupurilor de proprietate anterioare, pe baza forajelor recente și a prelevărilor de probe de suprafață. Mina istorică Norwalk a produs cândva 60 de uncii de aur din 820 de tone zdrobite. Există, de asemenea, numeroase alte puțuri, galerii și puțuri pe proprietate.
.
La vest de Wawa, la aproximativ 55 de kilometri, orașul Toronto Afaceri îndrăznețe planifică o viitoare campanie de explorare pe proprietatea sa de cupru și aur Farwell, la est de limita Parcului Național Pukaskwa.

Compania a efectuat sondaje electromagnetice și magnetice aeropurtate peste Farwell în ianuarie anul trecut pentru a compila o listă de ținte pentru un program de foraj.

Conducerea companiei, care a strâns recent 95.960 de dolari printr-un plasament privat, consideră că pe proprietatea de 7.770 de hectare există o multitudine de metale prețioase, critice și de baterie, inclusiv nichel, plumb, zinc, argint, metale din grupul platinei și crom.

Farwell este la aproximativ trei mile de Wesdome’s Complexul Eagle River.

Mina Eagle River a intrat în producție în 1995 și a fost un producător constant de-a lungul anilor.

Minerul de nivel mediu și-a lansat cifrele de producție din trimestrul trei la mijlocul lunii octombrie, arătând peste 17.600 de uncii din cariera sa Mishi și mina subterană Eagle. De la începutul anului, cele două operațiuni au generat peste 56.000 de uncii.

Compania rămâne agresivă pe frontul de explorare în urma descoperirii Zonelor Falcon pe proprietatea sa de 11.000 de hectare în 2018, ceea ce reprezintă o oportunitate de a prelungi durata de viață a operațiunii.


Add Comment