Atenția se îndreaptă către nivelul gripei din Ottawa, pe măsură ce vine decembrie

EVOLUȚIILE RECENTE:

  • Nivelul gripei din Ottawa este foarte ridicat în canalizare, în timp ce COVID-19 și RSV sunt moderate.
  • Celelalte tendințe COVID ale orașului sunt în mare parte stabile.
  • Încărcarea camerei de urgență a CHEO a scăzut.

Cele mai recente linii directoare

Oficialii locali spun că sistemul de sănătate, în special pentru copii, este supus unei presiuni severe din cauza unui sezon de gripă care este mai rău și a început mai devreme, precum și a provocărilor continue din cauza COVID-19 și a virusului respirator respirator sincițial (RSV).

din Ottawa instantaneu respirator săptămânal joi spune că nivelul gripei în canalizare este foarte mare. Nivelurile de COVID și RSV sunt moderate. În general, există un nivel ridicat de viruși respiratori care circulă în oraș, a spus el.

CEO-ul CHEO, Spitalul de Copii din Ontario de Est din Ottawa, spuse joi copiii foarte mici se îmbolnăvesc foarte tare și procedurile sunt întârziate, dar încărcătura încă fără precedent din departamentul său de urgență este mai bună decât era acum două săptămâni.

Experții recomandă insistent oamenilor să poarte măști în interior. Starea acasă atunci când este bolnav, păstrarea mâinilor și a suprafețelor curate și la curent cu vaccinurile împotriva COVID și gripei sunt, de asemenea, recomandate pentru a ajuta la menținerea în siguranță a oamenilor, în special a celor mai vulnerabili, inclusiv a copiilor.

Deşeuri

Datele cercetătorilor indică faptul că nivelul mediu săptămânal al coronavirusului în canalizarea din Ottawa, începând cu 29 noiembrie, a scăzut în cea mai mare parte a lunii noiembrie și, mai recent, a rămas stabil timp de aproximativ o săptămână.

Cercetătorii care măsoară și împărtășesc cantitatea de coronavirus nou în canalizarea din Ottawa au descoperit că media săptămânală este la cel mai scăzut punct de la sfârșitul primăverii 2022. Cele mai recente date sunt 29 noiembrie. (613covid.ca)

Aceeași echipă de cercetare a apelor uzate spune că nivelul gripei este în creștere și nivelul RSV este stabil.

Spitale

Potrivit actualizării de vineri, numărul pacienților cu COVID-19 activi și locali din spitalele OPH este stabil la 17, patru pacienți aflați la terapie intensivă.

Unitatea sanitară spune că numărul internărilor în spitale COVID este moderat.

Există un alt număr care include și alți pacienți, cum ar fi cei internați din alte motive care ulterior testează pozitiv pentru COVID, cei internați cu complicații persistente ale COVID și cei transferați din alte unități sanitare.

Acest număr rămâne în general stabil.

Un grafic care detaliază spitalizările COVID-19 în Ottawa.
Ottawa Public Health are un număr de spitale COVID-19 care arată toți pacienții internați care au fost testați pozitiv pentru COVID, inclusiv cei internați din alte motive și care locuiesc în alte zone. Au trecut vreo 100 de vreo două săptămâni. (Sănătate Publică Ottawa)

Teste, focare și decese

Strategiile de testare s-au schimbat în varianta Omicron, ceea ce înseamnă că multe cazuri de COVID-19 nu sunt reflectate în numărătoare. Acum, oficialii din domeniul sănătății publice urmăresc și raportează doar focarele în instituțiile de îngrijire a sănătății.

Rata de pozitivitate a testului COVID din Ottawa scade la aproximativ 9%, ceea ce OPH îl consideră acum moderat. Cu doar o lună în urmă, era foarte mare.

Există 19 focare active de COVID în Ottawa. Această cifră este acum scăzută, potrivit OPH, iar numărul este în scădere.

Unitatea sanitară raportează, de asemenea, două focare de gripă, în timp ce numărul „alte” focare de boli respiratorii – aproape toate în instituțiile de îngrijire a copiilor – este constant la 43. Șase dintre aceste focare din școli au mai mult de 100 de cazuri, totuși, cu cele mai multe la 175 de cazuri.

OPH a raportat 154 de cazuri suplimentare de COVID pe parcursul a trei zile și decesele a două persoane în vârstă de 80 de ani și peste cu COVID. În total, 970 de rezidenți din Ottawa cu COVID au murit de la începutul pandemiei, inclusiv 360 în acest an.

Vaccinuri

Potrivit ultimei actualizări săptămânale, 93% dintre rezidenții din Ottawa în vârstă de cinci ani și mai mari au primit cel puțin o doză de vaccin COVID-19, 90% au avut cel puțin două și 61% cel puțin trei.

Treizeci și trei la sută dintre locuitorii din Ottawa cu vârsta de 12 ani și mai mult au primit cel puțin patru doze.

Aproximativ 9.000 de rezidenți cu vârsta sub cinci ani au primit o primă doză, sau aproximativ 20% din populația Ottawa din acea grupă de vârstă. Aproximativ 3.750, sau 8%, au avut două.

In toata regiunea

Răspândire

Tendințele apelor uzate sunt stabile în Kingston, Cornwall și Morrisburg și în creștere în Hawkesbury. Datele pentru alte zone sunt învechite sau indisponibile.

Pozitivitatea testelor COVID în județul Renfrew a revenit la aproximativ 14%. Este de aproximativ 10% în Unitatea de sănătate din Ontario de Est (EOHU).

Dr. Paul Roumeliotis de la EOHU a spus în actualizarea săptămânală că tendințele generale COVID se diminuează încet.

CEAZĂ | Actualizare de la medicul ofițer de sănătate:

Spitalizări și decese

Autoritatea de sănătate din Quebecul de Vest, CISSSO, a raportat o creștere de 93 de spitalizări legate de COVID-19. Unul dintre pacienți se află la terapie intensivă.

Comunitățile din estul Ontario din afara Ottawa raportează o scădere la aproximativ 35 de spitalizări COVID. Cei șase pacienți cu COVID la terapie intensivă sunt toți în zona Kingston.

Această numărătoare regională nu include Sănătatea Publică Hastings Prince Edward (HPE), care are o metodă diferită de numărare. Numărul lui a scăzut la două marți, pentru prima dată din iulie.

Alți doi rezidenți din vestul Quebecului au murit săptămâna trecută, ducând numărul la 363. Unitatea de sănătate din Renfrew a raportat al 68-lea deces al anului și al 81-lea în total. EOHU a avut al 273-lea deces din cauza COVID.

Acesta este de departe cel mai mortal an pentru decesele raportate de COVID-19 în regiunea Ottawa-Gatineau, cu aproape jumătate din cele peste 2.000 de decese raportate de COVID în 2022.

Vaccinuri

În estul Ontario, între 81 și 92% dintre rezidenții cu vârsta de cinci ani și mai mult au primit cel puțin două doze de vaccin COVID-19, iar între 53 și 65% dintre acești rezidenți au primit cel puțin una. trei.

Add Comment