Ce auzim despre Puljujarvi, Smith, Keith, Edmonton Oilers Coaches și altele

Oilers încă așteaptă răspunsuri de la veteranii Mike Smith și Duncan Keith, pe măsură ce agenția liberă se apropie.

Managerul general Ken Holland a spus că ar dori o decizie cu privire la viitorul ambilor jucători până pe 10 iulie, cu trei zile înainte de începerea sezonului de semnături.

Holland a vorbit cu Keith de trei ori și s-a întâlnit cu Smith în Kelowna, B.C., joi. Așteptările rămân că Keith se va întoarce, în timp ce statutul de jucător al lui Smith este mult mai puțin sigur.

Keith mai are un sezon din contractul de 13 ani pe care l-a semnat cu Chicago în 2009. Apărătorul din a doua pereche împlinește 39 de ani luna aceasta. El are un plafon de 5,5 milioane de dolari, dar este de așteptat să câștige 1,5 milioane de dolari în salariu în 2022-2023. Dacă Keith s-ar fi pensionat, Oilers ar obține economii de 5,5 milioane de dolari din plafonul salarial.

Smith mai are un sezon rămas de la contractul de doi ani pe care l-a semnat în iulie anul trecut. Portarul în vârstă de 40 de ani are un plafon de 2,2 milioane de dolari și ar câștiga 2,5 milioane de dolari dacă ar juca în 2022-23. Din cauza accidentărilor suferite în sezonul trecut, pare mai probabil ca Smith să urmeze LTIR decât să se retragă dacă nu își va continua cariera.

Dacă se va întâmpla asta, Smith se va alătura fundașului Oscar Klefbom pe LTIR. Cariera lui Klefbom este considerată încheiată din cauza unei accidentări la umăr. Mai are încă un sezon pentru afacerea sa AAV de 4,167 milioane de dolari.

Jack Campbell, Ville Husso și Darcy Kuemper ar trebui să fie ținte de agent liber pentru Oilers dacă Smith nu se întoarce în echipă.

Enigma lui Puljujarvi

Deși zilele dreptacilor Jesse Puljujarvi par numărate cu Oilers și ar putea foarte bine să fie cazul, poate că frânele ar trebui pompate puțin.

Holland a spus că Puljujarvi nu a cerut lui Edmonton un schimb. Nici clubul, nici jucătorul nu au fost mulțumiți de modul în care au decurs ultimele luni ale sezonului pentru atacantul finlandez. Evaluările situației sunt încă în desfășurare.

„El o face și clubul o face”, a spus Holland.

Punând întrebări, punctul de blocare pare să fie rolul lui Puljujarvi în echipă. Se pare că și-ar dori să se întoarcă la Oilers ca jucător de top șase. În urma accidentării și îmbolnăvirii, rolul lui Puljujarvi s-a diminuat în play-off până la punctul în care a fost în primul rând unul dintre cei mai mici șase și a apărut rar în jocul de putere.

O considerație este să-l pună pe tânărul de 24 de ani pe linia a treia alături de Warren Foegele și Ryan McLeod – care acum este considerat unul dintre cei mai buni nouă jucători – dar asta nu pare să fie ceva cu el. Cu toate acestea, din moment ce Puljujarvi este un agent liber restricționat (deși eligibil pentru arbitraj) și Oilers îi controlează drepturile, ar putea încerca să-l încurajeze să înceapă sezonul pe o astfel de linie și să-l lase să progreseze pe lista.

În mod ideal, Oilers trebuie să stabilească dacă Puljujarvi este din nou în primele șase. Connor McDavid, Leon Draisaitl și Zach Hyman sunt clar înaintea lui. Ryan Nugent-Hopkins ar putea face schimburi ca centru pe linia a treia, dar este văzut ca parte a acelui grup – ceea ce are sens având în vedere minutele în care a jucat. Organizația l-a plasat pe Kailer Yamamoto înaintea lui Puljujarvi pe graficul de adâncime.

Au fost cinci jucători fără să semneze sau să-l înlocuiască pe Evander Kane. Şansele sunt împotriva lui Puljujarvi aici.

Dacă Oilers și Puljujarvi se îndreaptă către un divorț sub formă de schimb, o sursă a echipei spune că revenirea va fi un jucător care poate ajuta clubul acum. O alegere din a doua rundă sau mai târziu nu realizează acest lucru.

Adaugă totul și există șansa ca Puljujarvi să fie încă un Oiler în toamnă.

„Nu am de gând să-l dau”, a spus Holland.

Schimbări în antrenori și cercetași

După cum sa raportat joi, personalul de antrenori al lui Jay Woodcroft este într-o formă bună.

Dave Manson a semnat acum pentru a continua să conducă apărarea și penalty kill. Contractul lui Glen Gulutzan nu a fost încă finalizat și este oficial agent liber, dar este de așteptat să revină pentru a ghida atacanții și jocul de putere.

Brian Wiseman a confirmat vineri că părăsește organizația. Wiseman, angajat de Dave Tippett în 2019, a fost al treilea asistent și a servit ca antrenor de abilități. Confruntările au fost un domeniu cheie.

Personalul mai trebuie să fie finalizat, mai ales cu înlocuirea lui Wiseman.

În plus, după cum a raportat pentru prima dată Mark Spector de la Sportsnet joi, cercetașul șef pro Archie Henderson renunță după draft.

Holland a spus că călătoriile legate de muncă au devenit prea solicitante pentru Henderson, în vârstă de 65 de ani, mai ales acum cu opțiuni de zbor limitate și conexiuni dificile. Henderson este binevenit să rămână part-time, iar Holland a spus că cercetașul veteran ar putea deveni un cercetaș regional în vest.

„Cred că i-ar plăcea să lucreze într-un rol mai mic”, a spus Holland.

Holland va trebui să găsească un nou director profesionist de cercetători în săptămânile următoare.

sfaturi

Numele lateralului Zack Kassian a circulat foarte mult în ceea ce privește o posibilă tranzacție sau cumpărare. Acest lucru are foarte mult sens, având în vedere necesitatea ca Oilers să deschidă mai mult spațiu de limitare, împreună cu performanța în scădere a lui Kassian în ultimele două sezoane. La primul punct, jucătorul care continuă să revină în ceea ce privește schimbul este Tyson Barrie. Fundașul mai are două sezoane rămase pentru contractul său AAV de 4,5 milioane de dolari. Se pare că Oilers ar prefera să-l păstreze, dar nu cred că își pot permite.

Agentul liber de așteptare Brett Kulak rămâne o țintă pentru Oilers. În funcție de dacă Barrie este mutat ca un depozit de salarii, Kulak ar putea fi o opțiune mai ieftină cu un set de abilități diferit.

Atâta timp cât Keith se întoarce, o descărcare de contract în Barrie și o posibilă semnare a lui Kulak ar putea fi singurele modificări ale apărării Oilers. Pe listă se află cel mai bun prospect Philip Broberg, o alegere din prima rundă din 2019. Are un loc de pierdut pentru sezonul viitor. Markus Niemelainen, Vincent Desharnais și Dmitri Samorukov sunt, de asemenea, în cursa pentru cantonament, cu excepția comerțului.

(Foto de Jesse Puljujarvi: Perry Nelson/USA Today)

.

Add Comment