Cum a început universul?

Acest articol va acoperi subiecte precum „Cum a început universul?” și tot ce trebuie să știi despre el. Prin urmare, dacă acesta este ceva care vă stârnește curiozitatea, rămâneți alături de noi.

Cum a început universul?

Este punctul de plecare al tuturor celorlalte Mari Taine, ceea ce îl face probabil cel mai important dintre Marile Taine. Cea mai de bază întrebare cu care se confruntă omenirea este: „Cum a început viața?” Ce este mai exact starea de conștient? Ce sunt materia întunecată, energia întunecată și gravitația? – vin de la el.

Autoarea Ann Druyan, care este și văduva omului de știință Carl Sagan, a fost citată spunând că „toate celelalte puzzle-uri se află în aval de această problemă”. „Este important pentru mine pentru că sunt o ființă umană care disprețuiește sentimentul de a fi în întuneric”.

Chiar dacă ideile dezvoltate pentru a încerca să explice această enigma devin mai complicate, oamenii de știință sunt încă tulburați de perspectiva că unele dintre cele mai esențiale verigi din lanțul lor de raționament ar putea fi incorecte.

Citeste si: Cât de mare este universul nostru?

Misterele de bază

Versiunea convențională a ipotezei Big Bang presupune că universul a luat ființă în timpul unei perioade de inflație care a început cu aproximativ 13,8 miliarde de ani în urmă. În spațiul de o microsecundă, a trecut de la dimensiunea mai mică de un electron la aproape dimensiunea actuală. Această expansiune a fost similară cu cea a unui balon cu expansiune rapidă.

La început, singurul lucru pe care îl puteai găsi oriunde în univers era energia. O parte din această energie a început să se condenseze în particule, care apoi au început să se organizeze în atomi de lumină, cum ar fi hidrogen și heliu. Acești atomi s-au unit în cele din urmă pentru a forma galaxii și apoi stele, cuptoarele de foc în care s-au format toate celelalte elemente.

Este reprezentarea modului în care începutul universului nostru este descris de oamenii de știință și este cea care este acceptată în mod obișnuit. Este un model puternic care explică multe lucruri pe care oamenii de știință le văd atunci când privesc în sus la cer, cum ar fi netezimea remarcabilă a spațiu-timpului la scară largă și distribuția uniformă a galaxiilor de pe părțile opuse ale universului. Unele dintre celelalte lucruri care sunt explicate de acest model sunt:

Cu toate acestea, unele aspecte ale acestui scenariu deranjează un număr de experți. Pentru început, teoria conform căreia cosmosul a trecut printr-o perioadă de inflație rapidă la începutul istoriei sale nu poate fi demonstrată direct și se bazează pe prezența unui tip misterios de energie la începutul universului, care a dispărut de atunci.

Potrivit lui Eric Agol, astrofizician la Universitatea din Washington, „Inflația este o ipoteză extraordinar de puternică și, totuși, încă nu înțelegem ce a cauzat inflația sau dacă aceasta este chiar explicația corectă, dar funcționează extrem de bine. Ei bine”.

Inflația este văzută de unii cercetători ca o completare greoaie la modelul Big Bang, dar una care trebuie inclusă pentru ca teoria să fie în concordanță cu datele. Ar fi mai multe completări după aceasta.

Potrivit lui Paul Steinhardt, un fizician teoretician la Universitatea Princeton, „Am învățat, de asemenea, că trebuie să existe materie întunecată în cosmos, iar acum am descoperit că trebuie să existe energie întunecată”. „Deci, modul în care funcționează modelul în iterația sa actuală este să spui: „OK, luați Big Bang, luați inflația, o ajustați pentru a avea următoarele atribute și apoi adăugați o anumită cantitate de materie întunecată și energie întunecată. Nu există nicio teorie care să explice modul în care aceste lucruri sunt legate.

Steinhardt își face griji că cosmologii își desfășoară cercetările mai mult ca niște ingineri decât ca oameni de știință. În cazul în care o observație nu se potrivește cu modelul existent, aceștia adaugă o nouă componentă sau modifică pe cele existente pentru a o adapta. Componentele nu sunt conectate între ele, așa că includeți-le pentru a vă asigura că observațiile sunt corecte. Este ca și cum ai încerca să repari o mașină veche cu piese noi de la un alt model decât o mașină mai nouă care a apărut mai târziu. Aceste componente pot funcționa pe termen scurt, dar pe termen lung veți avea nevoie de un vehicul nou.

Citeste si: Cum se va sfârși universul nostru?

Un univers fără vârstă

Steinhardt, un fizician teoretician la Universitatea Harvard, și Anna Ijjas, de asemenea, un fizician teoretician la Harvard, au colaborat în ultimii ani la o nouă alternativă inovatoare la conceptul convențional Big Bang.

Teoria lor, pe care o numesc „cosmologie care sărită”, sugerează că cosmosul poate nu a fost creat o dată, ci mai degrabă de multe ori, trecând de fiecare dată prin cicluri nesfârșite de contracție și expansiune. „Big bang-ul” este înlocuit de „big bounce” în această teorie, care nu numai că depășește multe dintre problemele care afectează teoria inflației, dar leagă perfect perioadele de timp în care universul se contracta și se micșora.

Cei doi indivizi susțin că ipoteza lor ekpirotică, cunoscută și sub numele de „ciclică”, nu va explica doar inflația, ci și alte enigme legate de cosmos, cum ar fi materia întunecată, energia întunecată și motivul pentru care universul pare să se extindă. cu viteză vertiginoasă. rata din ce în ce mai mare. [The 18 Greatest Unanswered Questions in the Field of Physics]

Teoria cosmologiei rebounding, care are detractorii săi, postulează ideea că cosmosul este etern și se reînnoiește constant. Pentru că asta ar însemna că până și cele mai vechi stele de pe cer sunt ca niște licurici trecători în marea schemă a lucrurilor, este o posibilitate care este poate chiar mai impresionantă decât un univers cu un început și un sfârșit definit. .

Potrivit lui Richard Massey, astronom la Institutul de Tehnologie din California, „aș dori să sper că efortul pe care societatea îl depune în studiul științific ne va aduce mai aproape de adevăruri fundamentale, și nu doar de o modalitate de a face instrumente utile”. „Dar îmi este și frică să aflu că tot ceea ce știu este greșit și sper în secret că nu este cazul”, a spus ea. „Dar mi-e groază să aflu că tot ceea ce știu este greșit”.

Deci, asta este tot în acest articol „Cum a început universul?” Sperăm că vei învăța ceva. Așa că fii atent și rămâi în legătură. Urmărește-ne pe trendingnewsbuzz.com pentru a găsi cel mai bun și mai interesant conținut de pe tot web.

Add Comment