Datorită „epidemiei triple”, poate fi dificil să găsești medicamente împotriva febrei pentru copii

Medicamentul pentru febră pentru copii poate fi dificil de găsit în unele zone. Joi, la Bed Bath & Beyond din Washington, DC, câteva produse erau în stoc, în timp ce altele s-au epuizat. Imagine: Laurel Wamsley/NPR

Dacă mergi pe culoarul medicamentelor pentru răceală și gripă în aceste zile, s-ar putea să observi rafturi care sunt goale sau aproape goale. Unele medicamente care pot fi deosebit de dificil de găsit sunt reducerile de febră pentru copii, cum ar fi Tylenol, Motrin sau Advil pentru copii.

Producătorii de medicamente raportează o creștere a cererii. Acest lucru nu este surprinzător, având în vedere focarul a trei virusuri respiratorii în acest moment: COVID, RSV și gripă, care a fost numită „tripledemie”.

Johnson & Johnson produce Tylenol pentru copii și Motrin pentru copii. El spune că nu există o penurie la nivel național – doar o mulțime de cerere.

„Cererea consumatorilor de analgezice pediatrice în Statele Unite este mare, dar nu există probleme legate de lanțul de aprovizionare și nu avem o penurie generală în Statele Unite”, a spus managerul din uşă în uşă. Purtătorul de cuvânt al companiei, Melissa Witt , într-un e-mail către NPR. Compania spune că „se confruntă cu o cerere puternică a consumatorilor și face tot ce îi stă în putere pentru a se asigura că oamenii au acces la produsele de care au nevoie”.

La nivel național, vânzările de analgezice interne pediatrice – care includ medicamente precum acetaminofenul și ibuprofenul – au crescut cu peste 26% în octombrie față de un an mai devreme. Aceasta este conform datelor de la Consumer Healthcare Products Association (CHPA), un grup comercial care reprezintă producătorii de medicamente fără prescripție medicală.

Deși s-ar putea să nu existe o penurie la nivel național, există o parte a Statelor Unite unde aceste medicamente sunt cel mai greu de găsit: zonele din apropierea graniței cu Canada. Zona Buffalo-Rochester din vestul New York-ului înregistrează cea mai mare cerere din Statele Unite, potrivit CHPA.

Vânzările acestor produse pe piața Buffalo-Rochester au crescut cu 53% în octombrie față de un an mai devreme. Acesta este cel mai probabil rezultatul unei penurii continue de medicamente pentru durere și febră pentru copiii din Canada, proximitatea lui Buffalo de Toronto făcându-l o locație ideală pentru ca canadienii să cumpere astfel de produse în Statele Unite.

O verificare la fața locului, joi, la Washington, D.C., a patru magazine – un supermarket uriaș, un CVS, un Target și un Bed Bath & Beyond – a găsit stocuri scăzute de reduceri de febră pentru copii, deși fiecare avea cel puțin câteva dintre aceste medicamente. disponibil. Stocurile de produse pentru răceală și gripă pentru adulți au fost, de asemenea, scăzute.

„Lanțul de aprovizionare este puternic”, a declarat purtătorul de cuvânt al CHPA, Anita Brikman. Dar părinții și îngrijitorii ar putea avea nevoie să verifice mai multe magazine, să cumpere o marcă de magazin în loc de o marcă cunoscută sau să comande produse online, sugerează ea.

Părinții au o gamă largă de opțiuni pentru tratarea febrei

Deci, ce se întâmplă dacă aveți un copil febril și aveți probleme în a găsi Tylenol pentru copii sau un produs similar?

Sunt șanse să nu mai fie nevoie să utilizați medicamente, spune dr. Sean O’Leary, profesor de pediatrie la Universitatea din Colorado, Școala de Medicină și Spitalul de Copii din Colorado, precum și președinte al comitetului pentru boli infecțioase. pentru Academia Americană de Pediatrie (AAP).

“Aceste medicamente nu sunt curative. Ele nu modifică durata bolii sau ceva de genul acesta. Ele sunt practic pur pentru confort”, a spus el pentru NPR. „Febrele cauzate de virusurile respiratorii comune nu sunt dăunătoare în sine.”

Oferă un scenariu. “Dacă [a child’s] temperatura este de 103, dar el aleargă prin cameră distrându-se, nu ai nimic de-a face cu asta. Nu-l va răni. Febra reprezintă răspunsul imun al organismului nostru la o infecție. Pe de altă parte, dacă nu are febră, dar are o durere în gât, ceva îl deranjează, este destul de agitat – deci acolo pot fi de ajutor lucruri precum ibuprofenul sau Tylenolul, acetaminofenul”.

AAP are sfaturi despre tratarea febrei unui copil, precum și sfaturi despre tratarea febrei fără medicamente.

Adesea, atunci când copiii au febră, se simt destul de prost, așa că acesta este momentul să folosiți astfel de medicamente – „Este pentru a trata cum se simte copilul”, spune O’Leary.

Febra este o preocupare mai serioasă la sugari și copiii care suferă de convulsii febrile.

„Febra la sugari foarte mici, la nou-născuți, este de fapt o situație diferită și este ceva care trebuie evaluat”, spune O’Leary. „Practic, cu cât copilul este mai mic, cu atât ar trebui să fii mai îngrijorat din cauza febrei. De exemplu, un copil de 2 săptămâni care are febră are nevoie de îngrijiri medicale imediate. Un copil de 6 luni cu febră care este altfel. a face bine nu necesită îngrijiri medicale imediate. [Parents] pot suna pur și simplu medicul pediatru al copilului lor pentru a verifica acest lucru.”

Fiți foarte atenți la adaptarea medicamentelor pentru adulți

Părinții de acasă se pot uita la sticla de acetaminofen sau ibuprofen pentru adulți și se întreabă dacă ar putea oferi o cantitate mai mică copilului lor bolnav. Dar există motive pentru a fi foarte atent cu acest lucru – și pentru a consulta mai întâi un medic sau un farmacist cu privire la doza corectă pentru copilul dumneavoastră.

„Pentru acetaminofen și ibuprofen, există potențiale toxicități de la a lua prea mult – dintre care unele pot fi destul de severe, în special pentru acetaminofen, așa că trebuie să fii foarte atent când faci asta”, spune O. Leary.

Wendy Mobley-Bukstein, profesor de practică în farmacie la Universitatea Drake și președinte al Academiei de Practică și Management în Farmacie Asociația Farmacistilor Americani, este de acord.

„Cel mai bine este să discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul”, spune ea. spune NPR. Dacă un părinte sau îngrijitor „poate cântări [the child] acasa, spune-ne ce cântăresc ei pe cântarul lor de acasă, ne putem da seama care ar fi doza potrivită pentru ei”, spune ea.

Ea explică că administrarea în mod repetat a unei doze prea mari unui copil ar putea avea implicații hepatice cu acetaminofen și implicații renale cu ibuprofen.

Și Mobley-Bukstein are un alt sfat: vaccinați copiii împotriva COVID-19 și gripă.

„Chiar dacă încă faci gripă sau chiar dacă tot primești COVID, cu siguranță va scădea severitatea bolii în sine. Așa că este foarte important să te asiguri că ei își fac vaccinul”, spune ea.

PSA: Vă rugăm să nu depozitați medicamentele

Brikman de la CPHA se îngrijorează că noțiunea de deficit îi va determina pe părinți să cumpere mai mult decât au nevoie.

„Dacă familiile încep să-și aprovizioneze îngrijorarea, în loc să cumpere ceea ce au nevoie, ne temem că situația va amplifica”, spune ea.

Și dacă te gândeai să faci aprovizionare cu medicamente pentru febră pentru orice eventualitate, Mobley-Bukstein are un avertisment la îndemână: aceste produse expiră.

„Așa că, dacă puneți o grămadă de ea în dulapul cu medicamente de acasă, s-ar putea să nu vă fie bine dacă nu vă îmbolnăviți sau copiii tăi nu se îmbolnăvesc”, spune ea. „Este important pentru noi să ne amintim că au date de expirare, pe care poate fi periculos să le oferim [children] medicamentele expirate. Așadar, cumpărați doar ceea ce aveți nevoie atunci când aveți nevoie și folosiți ceea ce aveți acasă înainte de a merge să cumpărați nou, dacă este încă relevant.”

Copyright 2022 NPR. Pentru a afla mai multe, vizitați https://www.npr.org.
Îți lipsește conținut? Vrei sa comentezi? Verificați sursa: NPR

Drepturi de autor(c) 2022, NPR

Add Comment