Problema medicamentelor pentru tratarea bolii Alzheimer

Studiile cu medicamente raportate în mod regulat ne spun că companiile farmaceutice au găsit un nou tratament pentru boala Alzheimer. De-a lungul timpului, niciunul nu a reușit până acum să oprească sau să încetinească boala. De fapt, producătorii de medicamente sunt obligați să pună acest lucru în scris în ambalajul lor. Toată lumea își dorește o pastilă simplă pentru a „vindeca” sau a încetini boala Alzheimer sau alte forme de demență. Nu avem încă asta. Poate că nici în viitor nu vom face, pentru că Alzheimer este o boală complexă care poate nu se vindecă cu o simplă pastilă. Discuția mea de aici folosește interschimbabil „demența” și „boala Alzheimer”. Boala Alzheimer este cea mai comună formă de demență, o afecțiune neurologică progresivă și care se deteriorează. Vorbesc doar de generalități.

Depozitele de proteine: cauza sau efectul?

Când creierul celor care au avut aceste demențe este studiat la autopsie, cercetătorii găsesc depozite de proteine ​​(„plăci și încurcături”) pe ele. Apoi se concentrează pe încercarea de a scăpa de depozitele cu aceste diferite medicamente experimentale. Dar unii cercetători găsesc, de asemenea, aceleași depozite în creierul persoanelor care nu aveau boala Alzheimer sau orice altă demență. Există o legătură cauzală: depozitele de proteine ​​provoacă boala sau sunt rezultatul bolii cauzate de altceva? Răspunsul este neclar. Unii cercetători cred că depozitele de proteine ​​sunt a rezultatenici un cauză a procesului bolii. Dacă această teorie se dovedește a fi adevărată, fiecare medicament oferit în prezent ar ajunge să fie în esență un eșec. Până acum, aceste medicamente sunt într-adevăr viciate, în sensul că nu opresc progresia bolii. Ele nu vindecă boala Alzheimer. În cel mai bun caz, unele par să ducă temporar la o memorie pe termen scurt mai bună. Nu există dovezi că acest efect durează. Întrebarea este dacă acest rezultat pozitiv limitat, dacă există pentru unii, merită riscurile, efectele secundare și valoarea reală pentru pacient și familie. În plus, costul acestor medicamente pentru individ poate fi exorbitant, mai ales atunci când Medicare nu le aprobă.

Ceea ce are sens pentru acest RN pensionar este să se concentreze asupra prevenirea bolilor, mai degrabă decât să cheltuiască miliarde de dolari pe medicamente experimentale care în cele din urmă se dovedesc a avea o valoare limitată sau deloc pe termen lung în „vindecarea” acesteia. Deoarece nu știm exact ce cauzează boala Alzheimer, nu putem determina exact ce să căutăm în prevenire. Cu toate acestea, știm că există o posibilitate puternică, bazată pe studii credibile, ca boala să fie cauzată de inflamație. Este o teorie similară pentru cauza de bază a bolilor de inimă: inflamația. Anumite lucruri pot opri sau preveni inflamația.

Putem face mai mult pentru a preveni boala Alzheimer?

Biblioteca Națională de Medicină listează multe articole științifice despre cercetarea în prevenire. Potrivit unuia, Advances in Prevention of Alzheimer’s Disease, există mulți factori de risc modificabili pentru boală. Acest lucru reflectă, de asemenea, rezultatele altor studii. Cercetătorii au descoperit că hipertensiunea arterială, diabetul zaharat, fumatul, obezitatea, accidentul vascular cerebral și bolile cardiovasculare pot crește semnificativ riscul de demență. Se poate deduce că prevenirea sau gestionarea acestor factori în propria viață poate ajuta la prevenirea demenței.

Cercetătorii identifică, de asemenea factori nutritivi ca protector împotriva bolii Alzheimer. Acestea includ consumul de acizi grași omega-3 și grăsimi nesaturate, antioxidanți, vitamine și consum moderat de alcool. Acestea sunt cuprinse în așa-numita „dietă mediteraneană” consumată de oamenii din țările care au rate mult mai mici ale acestor boli cronice decât americanii care consumă dieta tipică americană.

Acești factori identificați mai sus sunt legați de a treia categorie de risc redus de boală Alzheimer. Această categorie include stilul de viață și factorii psihosociali. Ei citează exemple de viață singur, sentimente de singurătate, depresie, izolare socială și stres psihosocial care pot crește riscul de demență. În schimb, nivelurile mai înalte de educație, exercițiile regulate și activitățile de stimulare cognitivă și socială reduc riscul.

Mese la pachet:

Văd direct efectele pe termen lung și povara asupra familiilor unei persoane dragi cu boala Alzheimer sau orice altă formă de demență. În munca mea la AgingParents.com, unde mă consult cu aceste familii, care trăiesc cu sau am grijă de cineva cu demență. Aud tristețe, frustrare, temeri legate de costurile îngrijirii, complicații legale atunci când cogniția unei persoane scade, costul emoțional și multe alte necazuri. Prevenirea are sens pentru mine. Dar este nevoie de mult efort pe termen lung pentru a urma recomandările de prevenire pe care cercetătorii le-au identificat pentru noi. Lucrez singur la aceste lucruri! Pe măsură ce îmbătrânesc, riscul meu crește și nu vreau să am ceea ce văd la propriii mei clienți și cei dragi. Considera:

  1. Dacă nu doriți să dezvoltați demență, concentrează-te pe stilul tău de viață de mijloc. Renunțați la „dieta tipică americană” și treceți la o dietă mediteraneană. Prevenirea bolilor de inimă aparent ajută și la prevenirea demenței.
  2. Respectați un program de exerciții fizice, chiar și mergând vioi în majoritatea zilelor. Asociația Americană a Inimii
    AHA
    recomandă cel puțin 150 de minute pe săptămână pentru adulți.
  3. Nu te izola. Găsiți lucruri pentru care să vă alăturați, activități de făcut cu alții, modalități de a rămâne implicat în ceva ce vi se pare semnificativ. Este nevoie de mult efort, mai ales dacă sunteți timid, aveți dizabilități fizice sau nu aveți mijloace de transport. Găsiți o modalitate de a îndepărta singurătatea. Izolarea poate duce la o sănătate precară.
  4. Nu vă așteptați ca o pastilă să facă munca de vindecare a demenței pentru dvs. Acest lucru poate să nu se întâmple cu această boală complexă. Prevenirea pare o strategie mult mai bună decât speranța că nu va trebui să vă schimbați stilul de viață pentru că un medicament vă va vindeca. În mod realist, trebuie să vă concentrați pe propria responsabilitate de a trăi o viață sănătoasă. Orice efort eu

.

Add Comment