Relaxa. Dividendele BCE sunt sigure – și ar trebui să continue să crească

Într-o coloană recentăați explicat de ce ați adăugat mai multe BCE Inc. ECB-T împărtășește cu tine șablon de portofoliu de dividende. Puteți comenta raportul dividend/profit net? Mi se pare, dintr-un calcul rapid, ca dividendele lor au depasit profitul net in ultima vreme. Am omis ceva din contabilitate care explică acest lucru și menține acțiunile atractive pentru portofoliul tău de dividende?

Cu siguranță, dividendul anualizat al BCE de 3,68 USD pe acțiune depășește câștigurile estimate de 3,40 USD pe acțiune pentru 2022, potrivit analiștilor chestionați de Refinitiv. Rata de plată, bazată pe venituri, este de aproximativ 108%.

Nu este ideal, dar nu înseamnă că nici dividendul este în pericol.

BCE folosește o metodă diferită, mai puțin riguroasă pentru a-și determina rata de plată. După cum explică compania în secțiunea Relații cu investitorii a site-ului său: „Căutăm să obținem o creștere a dividendelor, menținând în același timp rata de plată a dividendelor în intervalul țintă de 65% până la 75% din fluxul de numerar disponibil.”

Fluxul de numerar liber este, în general, definit ca fluxul de numerar operațional al unei întreprinderi minus cheltuielile de capital pentru menținerea sau extinderea afacerii sale. Întrucât fluxul de numerar liber nu este afectat de elementele care nu sunt numerar, cum ar fi deprecierea, care reduc veniturile unei companii, oferă în general o imagine mai precisă a capacității unei companii de a-și menține dividendele.

Jérome Dubreuil, analist la Desjardins Securities, prezice că BCE va avea un flux de numerar liber de 3,64 dolari pe acțiune în 2022, care este încă puțin mai mic decât dividendul. El estimează că fluxul de numerar liber al BCE va crește la 3,98 USD pe acțiune în 2023, ceea ce – chiar și cu o creștere planificată a dividendelor de aproximativ 5% la începutul anului viitor – ar acoperi dividendul, deși „cu o rată de plată mai mare decât ținta BCE”.

După aceea, totuși, rata de plată ar trebui să continue să scadă. Având în vedere că investiția de capital semnificativă a BCE în internetul prin fibră până la domiciliu este în prezent, analiștii se așteaptă ca fluxul de numerar gratuit al BCE să crească în următorii câțiva ani, pe măsură ce cheltuielile pentru lansarea fibrei vor încetini treptat. Până în 2025, analistul RBC Dominion Securities, Drew McReynolds, estimează că fluxul de numerar al BCE va ajunge la 5,19 USD per acțiune.

Presupunând că dividendul continuă să crească cu aproximativ 5% pe an, ceea ce este în concordanță cu istoria recentă a BCE, compania ar plăti în jur de 4,26 USD per acțiune în 2025. Împărțirea acestuia la previziunile fluxului de numerar liber de 5,19 USD ar avea ca rezultat un raport de plată de aproximativ 82 USD. la sută. cent – încă pe partea înaltă, dar în mișcare în direcția corectă.

Acestea sunt doar estimări și se pot întâmpla multe de acum până atunci. Dar dividendul BCE, care are un randament de aproximativ 5,8%, este aproape sigur sigur și va continua probabil să crească. Compania și-a mărit dividendul cu cel puțin 5% timp de 14 ani consecutivi și nu văd că această serie nu se va încheia prea curând.

Mi se pare că, dacă un investitor cumpără un fond tranzacționat la bursă într-un cont neînregistrat și înscrie unitățile într-un plan de reinvestire a dividendelor, nu trebuie să ne ferim de distribuțiile noționale. Acest lucru se datorează faptului că întreaga distribuție ar fi reinvestită, astfel încât toate să contribuie la baza de cost ajustată. Ți se pare corect și ție?

Insuficient. Aveți dreptate că, dacă reinvestiți o distribuție regulată în numerar de la ETF în cadrul unui plan de reinvestire a dividendelor, dvs. (sau dealerul dvs.) va trebui să creșteți baza de cost ajustată a unităților dvs. cu valoarea distribuției reinvestite. . Același lucru este valabil și pentru un acțiuni de dividende listate la DRIP: de fiecare dată când cumpărați acțiuni suplimentare, trebuie să vă măriți ACB cu suma dividendului reinvestit.

Cu toate acestea, distribuțiile noționale nu sunt la fel cu distribuțiile în numerar. Prin urmare, creșterea ACB-ului dvs. cu valoarea distribuțiilor regulate în numerar ale ETF-ului – oricât de important este aceasta – nu va ține cont de nicio distribuție noțională (fără numerar) pe care ETF-ul le-ar fi putut declara. Poate fi necesar să cercetați singur aceste distribuții reinvestite (mai multe despre asta mai târziu), deoarece nu toți brokerii le includ în cifrele lor de „valoare contabilă” sau „cost mediu” pentru clienți.

Iată un lucru cheie de înțeles: o distribuție noțională nu este altceva decât un exercițiu contabil în scopuri fiscale. Niciun ban nu schimbă mâinile. De obicei, singurul lucru „distribuit” este un impozit pe câștigurile de capital.

Cum funcționează obligația fiscală? Ei bine, în timpul anului, ETF-urile cumpără și vând frecvent acțiuni. Acest lucru declanșează câștiguri și pierderi de capital. La sfârșitul anului, dacă câștigurile ETF-ului depășesc pierderile acestuia, fondul „distribuie” câștigul net (numai pe hârtie) deținătorilor de unități, care sunt responsabili pentru plata impozitului la propria cotă marginală (Notă: doar 50% din câștigurile de capital sunt incluse în venit în scopuri fiscale).

Cu toate acestea, numerarul din câștigurile de capital ETF nu părăsește fondul. Atunci când un ETF vinde un stoc, acesta nu lasă produsul în așteptare, deoarece acest lucru va afecta performanța ETF-ului. În schimb, reinvestește banii intern.

Acesta este motivul pentru care distribuțiile fantomă sunt numite și distribuții reinvestite. Chiar dacă distribuția fantomă este declarată la sfârșitul anului, banii au fost deja reinvestiți cu săptămâni sau luni mai devreme. Distribuția fantomă este doar un truc contabil care îl face pe deținătorul de unități responsabil pentru plata impozitului pe câștigul net de capital deja reinvestit.

De ce sunt toate acestea importante? Ei bine, dacă nu vă creșteți ACB cu valoarea oricărei distribuții noționale non-monetare, ACB-ul dvs. va fi mai mic decât ar trebui să fie. Ca urmare, veți ajunge să plătiți impozit de două ori – o dată pe an se realizează câștigul de capital și a doua oară când veți vinde în cele din urmă acțiunile.

Pentru a afla dacă vreunul dintre ETF-urile dvs. ar trebui să declare o distribuție fantomă în acest an, consultați lista de distribuții estimate a câștigurilor de capital reinvestite de furnizorii de ETF-uri publicată în noiembrie. De exemplu, puteți găsi estimări pentru ETF-urile iShares aici și pentru ETF-urile BMO aici.

E-mail întrebările dvs. la [email protected]. Nu pot răspunde personal la e-mailuri, dar aleg anumite întrebări la care să răspund în coloana mea.

Special pentru Globe and Mail

Fii inteligent cu banii tăi. Primiți cele mai recente știri despre investiții direct în căsuța dvs. de e-mail de trei ori pe săptămână, cu buletinul informativ Globe Investor. înregistrați-vă astăzi.

.

Add Comment