Susținătorii transgender critică WestJet pentru că forțează pasagerii să se identifice ca bărbat sau femeie

Susținătorii drepturilor transsexualilor din Canada denunță compania aeriană națională WestJet pentru că nu le permite oamenilor să aleagă X ca sex, în loc de bărbat sau femeie, atunci când își rezervă zboruri.

Ei spun că WestJet le încalcă drepturile omului.

„Este un marcator legal de gen în legile noastre, este o încălcare a Cartei [of Rights and Freedoms]„, a spus Iz Lloyd, o persoană non-binară din Halifax, căreia i s-a refuzat recent îmbarcarea pe un zbor WestJet până când a fost de acord să se identifice ca sexul ei atribuit la naștere.

Lloyd, care folosește pronumele ei, a spus că pașaportul lor avea un X în loc de masculin sau feminin.

„Obligă oamenii să călătorească și să încalce regulile”.

O captură de ecran de la una dintre postările Lloyd’s pe rețelele sociale care arată opțiunile WestJet pentru bărbați sau femei pe pagina de rezervare. (Iz Lloyd/TikTok)

Când a rezervat inițial o serie de zboruri WestJet săptămâna trecută, Lloyd a observat că numai opțiuni pentru bărbați sau femei erau oferite în funcție de sex.

Lloyd a ales unul și a presupus că ar putea fi simplu să îl schimbi la aeroport, dar a descoperit rapid că ar fi orice, dar nu ușor. Personalul WestJet nu l-ar lăsa pe Lloyd să se îmbarce fără a utiliza una dintre aceste două opțiuni.

„Mi-au spus imediat că motivul pentru care am fost raportat a fost pentru că sunt trans. Acesta a fost singurul motiv”.

Lloyd spune că un angajat i-a recomandat de mai multe ori după sexul greșit și a respins argumentat chiar și după ce Lloyd a oferit documente adecvate care și-au enumerat marcatorul de gen ca X.

Lloyd a sunat la WestJet la sfârșitul călătoriei și i s-a spus că compania aeriană nu poate face nimic decât să ofere aproximativ 50 de dolari WestJet. După apelul inițial, Lloyd a contactat în mod repetat WestJet prin telefon pentru a vorbi cu cineva pentru a rezolva problema, dar Lloyd spune că compania aeriană nu l-a sunat înapoi.

WestJet a declarat miercuri, prin e-mail, CBC că mai multe blocaje neașteptate cu agențiile lor de rezervări terțe au întârziat implementarea Marker X.

„La WestJet, ne angajăm să ne asigurăm că oaspeții noștri au o experiență de călătorie corectă și datorăm o explicație suplimentară și scuze cu privire la progresul nostru în adăugarea de opțiuni non-binare la sistemele noastre de rezervare și check-in”, a spus Denise Kenny, un WestJet. reprezentant mass-media.

Air Canada permite alegerea „altul” în plus față de bărbați și femei pe site-ul său de rezervare. Unii susținători trans spun că ar prefera să vadă X în schimb.

Lloyd plănuiește să călătorească la Montreal pentru o operație în această vară și se teme de alte probleme cu WestJet. (Frank Gunn/The Canadian Press)

După ce a făcut câteva cercetări online, Lloyd a descoperit că WestJet a spus în trecut că genul este necesar pentru a determina cerințele de greutate și echilibru pe zboruri și că Transport Canada nu recunoaște X, ceea ce nu este cazul actual.

Sau Sau Liu, consilier senior în comunicații pentru Transport Canada, a declarat că în 2019 departamentul și-a actualizat consiliere circularăun document folosit pentru a sfătui operatorii aerieni canadieni să folosească o greutate masculină pentru persoanele de gen X.

Transport Canada a spus CBC prin e-mail că greutatea și echilibrul au un efect direct asupra stabilității și performanței aeronavei.

“Dacă un avion este prea greu, s-ar putea să nu decoleze niciodată. Dacă este dezechilibrat, poate fi scăpat de sub control când decolează”, a spus Liu.

„De aceea, piloții și operatorii trebuie să efectueze o analiză de masă și echilibru înainte de decolare, luând în considerare pasagerii, bagajele, marfa și combustibilul, de exemplu, pentru a se asigura că centrul de greutate al aeronavei scade sub intervalul de siguranță.”

Simțindu-se frustrat și rănit după experiența lor, Lloyd a apelat la aplicația de socializare TikTok.

Spre surprinderea lor, postarea a explodat, ajunge la peste 50.000 vizualizări și primind peste 800 de comentarii.

Lloyd spune că experiența le-a conectat cu alte persoane trans din Canada care au avut probleme similare cu WestJet. Mulți spun că le era frică să vorbească.

“[WestJet is] fiind în mod constant etichetat și sunat despre asta, mai mulți oameni venind în față spunând: „De aceea îmi este frică să zbor”, a spus Lloyd.

Captură de ecran Twitter trimisă de Lloyd. (Iz Lloyd/Twitter)

Unul dintre acești oameni este un analist de politici și o altă persoană trans pe nume Mattie McMillan. Ea se identifică atât ca ea, cât și ca ei și folosește marcajul X.

McMillan spune că se confruntă cu această problemă de fiecare dată când zboară cu WestJet la serviciu.

„Canadienii care marchează X ca mine, oamenii care trec prin procesele legale pentru a obține ID-ul X, trebuie să treacă prin multe uși doar pentru ca băieții mari să nu respecte legea, să nu fie nevoiți să respecte valorile canadiene.”

Ea spune că în acest moment evită să zboare cât mai mult posibil pentru a evita dificultățile care vin cu „zburarea cu WestJet și a fi trans”.

„Au fost multe lacrimi, e greu să pui o zi întreagă [of work]și apoi trebuie să petreacă o zi întreagă [at the airport] astfel încât să poți concura la același nivel cu colegii tăi.”

McMillan se luptă cu WestJet pentru acest lucru timp de trei ani și, cu ajutorul altor membri ai comunității, a trimis recent WestJet un propunere de apel la acțiune.

Mattie McMillan spune că a avut aceeași problemă cu WestJet în ultimii trei ani. (Radio Canada)

Ea a luat legătura, de asemenea, cu vicepreședintele de marketing și comunicare al companiei aeriene, Richard Bartrem, și i s-a spus că va aborda problema conducerii superioare a companiei aeriene.

Cu toate acestea, spune ea, dacă nu se iau măsuri până la sfârșitul lunii iunie, avocații vor urmări problema, eventual în instanță.

„Avem câteva firme de avocatură care își oferă serviciile în oricare dintre clase [action] un fel de situație, dar oricum… fiecare grup poate să țină capul sus într-un avion, spre asta ne îndreptăm. ”

Lloyd spune că speră să vadă schimbări în curând.

„Nu vreau să lupt tot timpul, mi-aș dori doar să pot exista, dar știu, de asemenea, că trebuie să las o lume de care să nu se teamă altor persoane trans și copiilor trans”, a spus Lloyd. .

„Vreau ca guvernul canadian să facă mai bine”, a spus Lloyd, adăugând că ar trebui să oblige companiile să recunoască genul X.

Add Comment