The Rings of Power Sezonul 2

(Fotografie prin amabilitatea Prime Video)

Este posibil ca praful să se depună în continuare după ce Mount Doom a erupt în primul sezon al Amazon Stăpânul Inelelor: Inelele Puterii, dar călătoria abia a început pentru Popoarele Libere ale Pământului de Mijloc și inamicul lor implacabil. Sezonul 2 se filmează deja, aducând cu el noi povești, noi personaje și noi talente.

Desigur, revenirea programului poate fi încă departe, dar asta nu înseamnă că suntem orbi în Barrow-downs. Să aruncăm o privire la ceea ce știm despre revenirea serialului până acum.


O călătorie s-a terminat, alta începe

Daniel Weyman (Străinul) în Stăpânul inelelor: Inelele puterii

(Fotografia de Ben Rothstein/Prime Video)

Primul sezon a rezolvat întrebarea cheie – unde este Sauron (Charlie Vickers)? – dar au rămas câteva și, probabil, vor forma cea mai mare parte a poveștii din sezonul 2. Principalul dintre ele: identitatea Străinului (Daniel Weyman, poza de mai sus). Deși conform seriei și discuției noastre cu Weyman, e destul de clar ca e un spirit Maia din Valinor – dar care? În timp ce o anumită formă de Gandalf (sau Olórin, așa cum este cunoscut în Țările Nemuritoare) este cea mai populară presupunere, există alți patru Maiar cunoscuți care călătoresc în Pământul de Mijloc în a treia epocă, devenind Istari. Ar putea fi oricare sau nimic dintre ei.

Indiferent de răspuns, căutarea unei soluții îi va conduce pe el și pe Nori (Markella Kavenagh) la est de Pământul de Mijloc, un pământ povestit rar de autorul JRR Tolkien, dar despre care se știe că este refugiul lui Sauron ori de câte ori este învins. Se știe că bărbații de acolo îi sunt devotați și, conform finalului sezonului 1, aici poate fi văzută pe cerul nopții constelația gravată în mintea Străinului.

Înapoi în regiuni mai familiare, inelele de putere rămase nu au fost încă forjate și trebuie să apară și candidații care să le poarte. Cei șapte și cei nouă sunt de un interes deosebit, deoarece Sauron îl ajută direct pe Celebrimbor (Charles Edwards) în realizarea lor. Poate Lordul Întunecat să realizeze un al doilea truc pentru a se apropia de marele meșter elf?

Pe un front similar, le va spune Galadriel (Morfydd Clark) celorlalți lorzi elfi cât de aproape a fost Sauron de ei? Se va confrunta cu o altă alungare (un fel de) sau călătoria ei își va schimba, de asemenea, forma pe măsură ce pericolul devine mai clar?

Un lucru de care suntem mai siguri: se va stabili prietenia dintre Elfii din Eregion și Piticii din Khazad-Dûm. Deși asta ar putea dura cea mai mare parte a sezonului, având în vedere cât de mic se gândește regele Durin III(xx) la vecinii săi.

Iar mult spre vest, diferitele tensiuni din Númenor sunt susceptibile să se dezvolte odată cu moartea regelui și orbirea reginei regente Míriel (Cynthia Addai-Robinson) oferte Pharazo (Trystan Gravelle) o oportunitate unică.


Intrați în Pays du Rhûn

Harta seriei Lord of the Rings (Amazon Prime Video)

(Imagine prin Prime Video)

Dacă Străinul și Nori ajung la Est la fel de repede cum au ajuns la Greenwood cel Mare, al doilea sezon îi va găsi rapid în Rhûn. După cum am menționat, el nu figurează niciodată în mod proeminent în scrierile lui JRR Tolkien, dar știm câteva lucruri despre el. Din punct de vedere geografic, este la fel de divers ca și vestul Pământului de Mijloc, cu o mare mare, munți și teren arabil. Este în primul rând domeniul Bărbaților loiali lui Morgoth și succesorului său, dar diferitele sale popoare se ceartă adesea între ele atunci când nu sunt unite într-un scop comun de un Lord Întunecat.

Regiunea găzduiește, de asemenea, mai multe clanuri pitici, deși nu se știe cât de implicați vor fi aceștia în evenimente, deși știm că membrii acestor clanuri se vor alătura verilor lor din vest în lupta cu orcii în epoca a treia. Deocamdată, totuși, ele pot fi doar legende printre bărbații estici.

De asemenea, de notat, Rhûn este mai aproape de locurile în care Elfii și Bărbații s-au trezit pentru prima dată în Zilele Bătrânilor. Nu este clar dacă esticienii îl vor folosi ca un fel de marker al purității sau dacă Morgoth și Sauron l-au împletit în minciunile lor, dar este posibil ca Străinul și Nori să întâmpine un fel de conversație „primii bărbați” în timpul călătoriilor lor.

Și pentru cei care încearcă să-l lege pe Străinul de unul dintre Vrăjitorii Albastri, Rhûn este regiunea în care cei doi Istari mai puțin cunoscuți și-au făcut cea mai mare parte a muncii.


Unii oameni cunoscuți se întorc

Stăpânul inelelor: inelele puterii - 108

(Fotografie prin amabilitatea Prime Video)

O mare parte din distribuție revine pentru al doilea sezon, inclusiv Weyman și Kavenagh. Dar contingentul elfic – Clark, Edwards, Robert Aramayo ca Elrond, Benjamin Walker ca Înaltul Rege Gil-galad și Ismael Cruz Cordoba precum Rounding – se va întoarce și el.

Acest ultim elf, încă unit cu Bronwyn (Nazanin Bondiadi) și Theo (Tyroe Muhafidin), va face parte dintr-un grup stabilit în vechiul avanpost Númenórean Pelargir. Probabil, legăturile lor vor fi testate pe măsură ce Númenor trimite o forță militară reînnoită în regiune.

Vorbind despre Númenor, așteptați-vă să-i vedeți pe Addai-Robinson, Gravelle, Lloyd Owen în rolul Elendil, Ema Horvath în rolul Eärien și Leon Wadham în rolul Kemen. Deși semnul întrebării de lângă Maxime Baldrylui Isildur rămâne. Dispărut încă de la episodul 7 al primului sezon, este posibil să lipsească tot al doilea an înainte de a reveni ceva mai înțelept și ceva mai puțin impetuos. Desigur, cititorii de Stapanul Inelelor să știi că impetuozitatea lui nu-l părăsește niciodată complet.

De asemenea, așteptați-vă să vedeți piticii consacrați, Durin al III-lea, fiul său Durin (Owain Arthur) și soția sa Disa (Sophia Nomvete) revine de asemenea. Sunt multe de săpat în Khazad-Dûm și cel puțin unul dintre aceste personaje ar putea ajunge să posede un Inel de Putere în curând.

Un mister – cel puțin în acest moment – ​​îi înconjoară pe ceilalți Harfoot. Cu Nori în Est, nu știm dacă Dylan Smith (Largo), Sara Zwangobani (Îngrijorare) și Megan Richards (Poppy) se va întoarce pentru a-și continua intrigile.


Fețe noi în Pământul de Mijloc

(Fotografie prin amabilitatea Prime Video)

Pe 1 decembrie 2022, Amazon a dezvăluit un set de noi membri ai distribuției care se alătură seriei pentru sezonul 2. Cel mai surprinzător: cai lenți— Sam Hazeldine va înlocui Joseph Mawlé ca Adar, liderul Elf Orc care a pretins că l-a rănit mortal pe Sauron, dar a continuat totuși planul de a converti Southlands în Mordor. Nu este clar de ce Mawle a părăsit producția și nici dacă noul Adar îl va întâmpina pe Sauron în Țara Umbrelor sau îl va lupta pentru supremație.

Alți membri noi ai distribuției includ Gabriel Akuwudike, Yasen ‘Zates’ Atour, Ben Daniels, Amelia Kenworthy, Nia Towle și Nicholas Woodeson. Amazon nu a oferit roluri specifice pentru actori, dar dacă ar fi să riscăm o ghicire, Woodeson ar putea fi celălalt Blue Wizard – dacă The Stranger se dovedește a fi el însuși – în timp ce Daniels ar putea fi soțul dispărut al lui Galadriel, Celeborn. Din nou, toți ar putea fi oameni pe care Nori și Străinul se întâlnesc în Rhun sau un grup de coloniști pe care Bronwyn și ceilalți îi găsesc în Pelargir. În plus, celălalt fiu al lui Elendil, Anárion, va trebui să-și facă cunoscută prezența la un moment dat.în spatele poveștii

Showrunnerii JD Payne și Patrick McKay revin la producătorii executivi Lindsey Weber, Callum Greene, Justin Doble, Jason Cahill și Gennifer Hutchison. Potrivit lui Payne și McKay, o mare parte din sezonul 2 a fost complot înainte de sfârșitul post-producției din primul sezon, așa că gestionarea lor continuă nu este deloc surprinzătoare.

Echipa suplimentară include producătorul co-executiv Charlotte Brandstrom, producătorii Kate Hazell și Helen Shang și coproducătorii Andrew Lee, Matthew Penry-Davey și Clare Buxton.


Când se reia călătoria?

Stăpânul inelelor: inelele puterii - 104

(Imagine prin Prime Video)

Deoarece palantíri nu poate prezice viitorul, nu se știe când inele de putere va reveni, dar cea mai bună estimare pentru toate emisiunile fantasy recente este un interval de doi ani atât pentru a filma sezonul, cât și pentru a termina toată munca complicată de efecte. Dar, din moment ce sezonul 2 este în producție, timpul se scurge deja.85%

Stăpânul Inelelor: Inelele Puterii: Sezonul 1
(2022)
se transmite acum în întregime pe Prime Video.


Pe un dispozitiv Apple? Urmărește Rotten Tomatoes pe Apple News.

Add Comment